MAE: Atentionare de calatorie in Regatul Arabiei Saudite

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis o atentionare de calatorie in Regatul Arabiei Saudite. Astfel, reprezentantii ministerului recomanda cetatenilor romani sa se informeze, in prealabil, la autoritatile competente din zona de resedinta, asupra situatiei de securitate existente in Regatul Arabiei Saudite.

Atentionarea vine in contextul existentei unor riscuri la care sunt expusi cetatenii straini care isi desfasoara activitatea pe platformele petroliere si care pot fi rapiti.

“Se recomanda evitarea deplasarii in afara ariei de resedinta (compound-uri), parasirea zonei doar in grupuri organizate si, doar in cazuri de stricta necesitate, stabilirea in permanenta a legaturii cu Ambasada Romaniei la Riad si cu organele de politie, precum si evitarea locurilor aglomerate din spatiile publice. In eventualitatea dislocarii unor efective de paza si securitate pe anumite cai de comunicatii sau in anumite zone, se recomanda cooperarea cu acestea. Romanii sunt rugati sa-si inregistreze prezenta la Ambasada Romaniei la Riad si sa transmita inclusiv coordonatele personale de la locul de munca”.

Te-ar putea interesa si: Olanda nu sustine aderarea Romaniei la Schengen