MAE atentioneaza ca in India vor fi FURTUNI SEVERE

MAE

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informeaza cetatenii romani care se afla sau calatoresc pe teritoriul INDIEI cu privire la riscul producerii unor FENOMENE METEO EXTREME in aceasta perioada, caracterizate prin FURTUNI CICLONICE foarte severe.

Conform unui comunicat de presa al MAE transmis duminica, aceste FENOMENE METEo pot afecta statul Andhra Pradesh, unde se pot inregistra furtuni violente. Sunt anticipate INUNDATII in statul Orissa, existand riscul de a fi afectate sistemele de electricitate si telecomunicatii.

Citeste si: INDIA: 350.000 DE OAMENI EVACUATI DIN CALEA CICLONULUI HUDHUD

Mersul trenurilor a fost suspendat, pana la diminuarea actualelor conditii climaterice severe.

Se asteapta ca in cursul zilei de 13 octombrie 2014 sa se declanseze PLOI abundente in statele Telangana, Chhattisgarh si Jharkhand, arata sursa citata.

In vederea evitarii unei situatii nedorite, se recomanda adoptarea unei conduite preventive si manifestarea unei atentii sporite in timpul calatoriei in acest stat.

Totodata, avand in vedere cele prezentate, Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani ca, inainte de a calatori in India, indiferent de zona in care urmeaza sa se deplaseze, sa urmareasca evolutia fenomenelor meteo pe site-urile de specialitate.

TAIFUNUL PHANPHONE FACE RAVAGII IN JAPONIA: TREI SOLDAT AMERICANI AU FOST LUATI DE VALURI