MAE atentioneaza romanii cu privire la calatoriile in Franta

Ministerul Afacerilor Externe aduce la cunostinta romanilor care se afla pe teritoriul Frantei, care tranziteaza sau vor sa calatoreasca in Franta ca sunt mentinute controalele la frontiere, dupa atentatele din Paris, scrie Digi24.

Autoritatile franceze pot sa interzica circulatia persoanelor si sa stabileasca zone de protectie si securitate din cauza starii de urgenta in care se afla tara.

„De asemenea, sunt aplicate masuri consolidate de securitate in toate orasele din regiunea Ile-de-France. Aceste dispozitii permit, printre altele: arestul la domiciliu al oricarei persoane a carei activitate este considerata periculoasa pentru ordinea publica, inchiderea temporara a salilor de spectacol si a locurilor de reuniuni publice, confiscarea armelor si posibilitatea de a efectua perchezitii administrative”, se arata in comunicatul MAE.

CITESTE SI: ATENTATE TERORISTE PARIS: MAREA MOSCHEE din Paris a chemat CETATENII MUSULMANI sa-si arate sprijinul fata de FRANTA

Aeroporturile din Franta si garile sunt deschise, insa calatorii au fost rugati sa confirme orele de calatorie cu firma in cauza pentru ca pot aparea modificari, intarzieri in special din cauza masurilor de securitate. Scolile sunt deschise dupa programul normal, iar transportul public din Paris este operational, putand exista statii inchise sau rute modificate.

„MAE recomanda cetatenilor romani aflati in regiunea pariziana sa respecte avertismentele de siguranta transmise de autoritatile franceze si sa manifeste vigilenta sporita, in special in mijloacele de transport in comun, in timpul manifestatiilor sportive, culturale, religioase si in zonele aglomerate. Cetatenii romani sunt sfatuiti sa consulte presa locala si informarile transmise prin intermediul mass-media de catre autoritatile franceze”, se mai arata in comunicat.

CITESTE SI: UN GRUP DE IMAMI A CANTAT IMNUL FRANCEZ IN FATA SALII BATACLAN (VIDEO)

Ambasada Romaniei la Paris are program in conditii normale cu publicul si a specificat ca persoanele care au informatii despre romanii care se afla intr-o situatie de urgenta sa contacteze ambasada.

Ministerul Afacerilor Externe a anuntat ca pentru cetatenii romani care calatoresc in strainatate exista aplicatia „Calatoreste in siguranta”, care ofera informatii de calatorie si au posibilitatea de a fi alertatati in cazul in care apar situatii speciale.

Sursa foto: digi24