MAE: Autoritatile spaniole vor termina in zece zile testele ADN la victimele accidentului

Autoritatile spaniole s-au angajat sa finalizeze in 10 zile efectuarea TESTELOR ADN ale ROMANILOR DECEDATI in ACCIDENTUL produs marti seara pe o autostrada din provincia Alicante, a informat, joi, MAE, precizand ca, dupa identificare, se vor intocmi PASAPOARTE MORTUARE necesare REPATRIERII.

“In prezent, autoritatile spaniole deruleaza procedurile specifice in astfel de situatii, respectiv efectuarea TESTELOR ADN ale VICTIMELOR ACCIDENTULUI, pe care s-au angajat sa le finalizeze in cel mai scurt timp posibil (maxim 10 zile). Dupa realizarea acestor probe se vor emite rapoartele medico-legale pe baza carora se vor putea intocmi certificatele de deces, respectiv PASAPOARTELE MORTUARE necesare repatrierii cetatenilor decedati in ROMANIA”, precizeaza MINISTERUL de EXTERNE.

CITESTE SI: ACCIDENT IN SPANIA: 8 ROMANI AU MURIT

Potrivit MAE, AUTORITATILE ROMANE analizeaza toate posibilitatile legale privind repatrierea trupurilor neinsufletite ale victimelor ACCIDENTULUI, inclusiv prin societatile de asigurari implicate.

In marja Consiliului Afaceri Externe de marti, ministrul de Externe, TITUS CORLATEAN, a abordat situatia cazului victimelor ACCIDENTULUI cu omologul sau spaniol, José Manuel García-Margallo, care i-a transmis un mesaj de condoleante si l-a asigurat de intregul sprijin din partea autoritatilor spaniole pentru gestionarea in cele mai bune conditii a acestui caz, mai precizeaza MAE.

CITESTE SI: ACCIDENT SPANIA: MAE confirma nationalitatea victimelor: sunt ROMANI! Exista posibilitatea unei a noua persoane 

Un microbuz in care se aflau opt ROMANI s-a ciocnit cu un TIR intrat pe contrasens, la kilometrul 543 al autostrazii A-7, in apropiere de Alicante, marti seara, dupa care a luat foc si a ars complet. Toti cei OPT ROMANI – sapte pasageri si soferul – au murit.

Sursa foto: mae