MAE avertizeaza romanii cu privire la posibile intarzieri la frontierele Sloveniei cu Austria, Croatia si Ungaria

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau calatoresc pe teritoriul Republicii Slovenia ca, in contextul reintroducerii controalelor temporare la granita cu Ungaria si a intaririi controalelor la frontiera cu Croatia, vor exista intarzieri la punctele de trecere a frontierei cu Ungaria, Croatia si Austria. 

Potrivit unui comunicat al MAE, masura a fost luata in conformitate cu prevederile Codului Frontierelor Schengen, pentru o perioada initiala de 10 zile, existand posibilitatea de prelungire.

“Circulatia pe autostrazile din Slovenia este deschisa, dar sunt posibile disfunctionalitati din cauza cresterii amplorii verificarilor echipelor mobile ale Politiei slovene. Tinand cont de faptul ca situatia poate evolua rapid, se recomanda cetatenilor si transportatorilor romani sa se documenteze asupra conditiilor de calatorie si a circulatiei pe principalele componente de infrastructura rutiera si feroviara din Slovenia, asupra restrictiilor existente, conducerea prudenta si respectarea semnelor si avertizarilor de trafic, precum si cu privire la alertele emise de autoritatile slovene”, se mai arata in comunicatul citat. 

CITESTE SI: CRIZA IMIGRANTILOR: Traficul feroviar intre Austria si Ungaria, reluat. Slovenia, controale la granita cu Ungaria

Informații privind situatia traficului rutier in Slovenia pot fi obtinute permanent de la Centrul de informare, accesand pagina dedicata de Internet http://www.promet.si, precum si apeland numerele de telefon 1970 (din Slovenia) si 00 386 151 88 518 (international), mai arata MAE. 

Sursa foto:mae