MAE: BANCILE din GRECIA vor fi INCHISE pana pe 6 iulie, iar RETRAGERILE de la bancomate, LIMITATE

Institutiile bancare grecesti vor ramane inchise pana la 6 iulie, a doua zi dupa un referendum organizat de guvernul condus de Alexis Tsipras si retragerile de la bancomate vor fi limitate in aceasta perioada la 60 de euro pe zi, a avertizat luni MAE.

Din acest motiv, autoritatile romane atrag atentia asupra unor posibile intarzieri ale tranzactiilor bancare in cursul zilei de luni, 29 iunie si ii atentioneaza pe romanii care vor sa calatoreasca in Grecia in perioada urmatoare sa aiba suficienti bani in numerar.

CITESTE SI: Primele efecte ale CRIZEI din GRECIA asupra pietei de capital. Ce se va intampla cu LEUL si EURO?

Pe de alta parte, “cetatenii romani care detin carduri emise de bancile comerciale care functioneaza pe teritoriul Romaniei nu vor fi afectati de decizia guvernului grec, avand in continuare, posibilitatea de a efectua tranzactii si de a extrage numerar in conformitate cu limitele stabilite de bancile din Romania”.

Institutiile bancare din Grecia isi vor relua activitatea “imediat” dupa desfasurarea unui referendum, pe 5 iulie, asupra ultimei propuneri de acord a creditorilor Greciei, precizeaza MAE.

CITESTE SI: Urmeaza FALIMENTUL? Delegatia Greciei a parasit negocierile din cadrul Eurogrup

Parlamentul grec a aprobat duminica dimineata planurile premierului Alexis Tsipras de a organiza un referendum, la 5 iulie, pe tema propunerilor de reforme ale creditorilor internationali ai Greciei, relateaza BBC News Online.

Sursa foto www.antena3.ro