MAE: BOGDAN AURESCU se va intalni cu omologul sau britanic PHILIP HAMMOND

Ministrul Afacerilor Externe, BOGDAN AURESCU, va efectua marti o vizita la Londra, ocazie cu care va avea o intrevedere cu omologul britanic PHILIP HAMMOND si va participa la o conferinta pe tema apararii impotriva rachetelor balistice.

“Aurescu va participa, in calitate de vorbitor principal, la conferinta Royal United Services Institute (RUSI) pe tema apararii impotriva rachetelor balistice. De asemenea, programul vizitei la Londra a ministrului roman al afacerilor externe va include si o intrevedere cu omologul britanic Philip Hammond, in cadrul careia vor fi abordate aspecte de interes comun de pe agenda bilaterala, europeana si de securitate.

Totodata, seful diplomatiei romane se va intalni cu reprezentanti ai comunitatii romanesti din Marea Britanie”, precizeaza un comunicat de presa remis, luni, presei.

Potrivit sursei citate, la conferinta RUSI, Bogdan Aurescu va sustine un discurs pe tema “Missile Defense: A Strategic Transatlantic Project”, in cadrul primei sesiuni de dezbateri: The Strategic Landscape, NATO BMD and relations with Russia.

In interventia sa, Aurescu va vorbi despre semnificatia proiectului bilateral romano-american de amplasare, in Romania, a elementelor din Etapa a II-a a Abordarii Adaptive in Etape privind Apararea impotriva Rachetelor Balistice a SUA in Europa, adauga sursa citata.

Sursa foto: realitatea.net