MAE: Bogdan Aurescu va face o VIZITA OFICIALA in Marea Britanie

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, face, marti, o vizita in Marea Britanie, in cadrul careia se va intalni cu omologul britanic, Philip Hammond. Acesta se va intalni si cu reprezentanti ai comunitatii romanesti din aceasta tara si va sustine un discurs despre semnificatia scutului de la Deveselu, informeaza MAE.

Potrivit unui comunicat MAE, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu efectueaza, marti, o vizita la Londra, unde va participa, in calitate de vorbitor principal, la Conferinta Royal United Services Institute (RUSI) pe tema apararii impotriva rachetelor balistice.

CITESTE SI: BOGDAN AURESCU, REACTIE la AMENINTARILE RUSIEI: Este INADMISIBIL

Astfel, ministrul Bogdan Aurescu va sustine un discurs pe tema “Missile Defense: A Strategic Transatlantic Project”, in cadrul primei sesiuni de dezbateri “The Strategic Landscape, NATO BMD and relations with Russia”. In cadrul interventiei sale, seful diplomatiei romane va vorbi despre semnificatia proiectului bilateral romano-american de amplasare, in Romania, a elementelor din Etapa a II-a a Abordarii Adaptive in Etape privind Apararea impotriva Rachetelor Balistice a SUA in Europa, precizeaza MAE.

CITESTE SI: AMENINTARE DURA din partea RUSIEI: Toate tarile participante la SISTEMUL ANTIRACHETA vor fi TINTE

Programul vizitei in Marea Britanie include si o intrevedere cu omologul britanic, Philip Hammond, in cadrul careia vor fi abordate aspecte de interes comun de pe agenda bilaterala, europeana si de securitate.

Totodata, Bogdan Aurescu se va intalni cu reprezentanti ai comunitatii romanesti din Marea Britanie.