MAE: Cod galben de PLOI in Bulgaria

Ministerul Afacerilor Externe ATENTIONEAZA cetatenii romani care se afla sau se deplaseaza in Bulgaria ca Institutul National de Meteorologie si Hidrologie din tara vecina a emis pentru data de 23 iulie COD GALBEN DE PLOI abundente si descarcari electrice pe intreg teritoriul bulgar.

Potrivit unui comunicat de presa remis presei, marti, MAE RECOMANDA cetatenilor romani sa consulte site-urile de specialitate si sa urmareasca pagina de internet a institutiei pentru informatii actualizate inainte de a se deplasa pe teritoriul Bulgariei.

Citeste si: INTERDICTIA DE IMBAIERE IN ZONA “PLAJA OFITEREASCA-VARNA” DIN BULGARIA A FOST ANULATA

La inceputul lunii iulie, MAE a emis o ATENTIONARE DE CALATORIE pentru romanii care plecau in vacanta pe litoralul bulgaresc al Marii Negre. Potrivit informatiilor publicate de specialistii bulgari in hepatologie, in urma inundatiilor provocate de ploile puternice care au afectat portul Varna si unele statiuni bulgaresti la Marea Neagra, exista riscul ridicat ca APA MARII sa fie infectata cu VIRUSUL HEPATIC A, se arata in atentionarea emisa de MAE.

Ministerul a transmis apoi ca riscul de CONTAMINARE CU HEPATITA A se limiteaza doar la statiunea Varna. Ulterior, pe 17 iulie INTERDICTIA DE IMBAIERE in zona “Plaja Ofitereasca-Varna” a fost ANULATA potrivit unui comunicat al Inspectiei Regionale de Sanatate – Varna,

BULGARIA: RISCUL DE CONTAMINARE CU HEPATITA A ESTE LIMITAT DOAR LA STATIUNEA VARNA, SUSTINE MAE

Sursa foto: radioconstanta.ro