MAE condamna asasinarea “brutala” a cetateanului britanic Alan Henning

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) condamna “in cei mai categorici termeni” asasinarea brutala a cetateanului britanic Alan Henning de catre organizatia terorista Statul Islamic. Intr-un comunicat de presa transmis sambata la redactie, MAE subliniaza necesitatea aducerii in fata justitiei a celor vinovati.

Ministerul Roman al Afacerilor Externe isi exprima solidaritatea fata de poporul britanic si toata compasiunea catre familia celui disparut.

Citeste si: CINE SUNT OCCIDENTALII DECAPITATI DE STAT ISLAMIC IN 2014

“Astfel de acte teroriste si crime abominabile impotriva umanitatii fac si mai necesar angajamentul coalitiei internationale de a lupta impotriva actiunilor teroriste ale ISIL, care reprezinta amenintari grave la adresa securitatii si stabilitatii si afecteaza nu doar regiunea Orientului Mijlociu, ci si spatiul euro-atlantic”, se arata in comunicatul citat.

De asemenea, MAE aminteste ca Romania a exprimat sprijinul politic pentru coalitia internationala anti-ISIL si ca analizeaza modalitatile concrete prin care poate contribui la eradicarea fenomenului ISIL.

Citeste si: Stat Islamic a revendicat decapitarea britanicului Alan Henning. Reactia lui David Cameron. VIDEO