MAE: CONTROALE SUPLIMENTARE la toate PUNCTELE DE TRECERE A FRONTIERELOR cu BULGARIA

Ministerul roman al Afacerilor Externe (MAE) informeaza, printr-un comunicat transmis duminica de Agerpres, ca din MOTIVE DE SECURITATE, AUTORITATILE BULGARE au introdus CONTROALE SUPLIMENTARE la toate PUNCTELE DE TRECERE A FRONTIEREI, masura fiind instituita cu titlu TEMPORAR, fara ca momentan sa fie prevazut un termen limita.

CITESTE SI: CETATEAN ROMAN BANUIT DE LEGATURI CU GRUPAREA STAT ISLAMIC, CAUTAT IN BULGARIA – FOTO

In acest context, MAE avertizeaza cetatenii romani care tranziteaza Bulgaria asupra posibilitatii ca recentele masuri dispuse de autoritatile locale sa genereze prelungirea duratei de asteptare la TRAVERSAREA FRONTIEREI BULGARIEI.

De asemenea, si Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a informat, duminica, ca la punctul de frontiera Giurgiu se EFECTUAZA LUCRARI ce constau in inlocuirea integrala a sistemului rutier, iar din aceasta cauza circulatia se face pe o singura banda.

CITESTE SI: TRAGEDIE IN BULGARIA: FIUL PRESEDINTELUI ROSEN PLEVNELIEV, IN VARSTA DE 14 ANI, A MURIT

“In vederea evitarii unor blocaje in trafic, recomandam conducatorilor auto ca pentru trecerea in Republica Bulgaria sa foloseasca si PUNCTELE ALTERNATIVE DE TRECERE A FRONTIEREI, dupa cum urmeaza: Calafat (rutier), Bechet (trecere cu bacul), Zimnicea (trecere cu bacul), Calarasi (trecere cu bacul), Negru Voda (rutier) si Vama Veche (rutier).

Conducatorii auto sunt rugati sa respecte restrictia de circulatie instituita si semnalizarea rutiera temporara.

Sursa foto: Romania Actualitati