MAE, despre copiii romani accidentati in Belgia: Doi dintre ei au fost cercetati penal pentru furt

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a aratat, intr-un comunicat de presa, ca doi dintre cei patru copii care au fost implicati duminica intr-un accident rutier in Belgia au mai fost cercetati penal in mai multe cazuri de furt si ar proveni dintr-o tabara de rromi.

Politia belgiana a initiat o ancheta, minorii fiind audiati in prezenta unui avocat si a unui translator. Dupa un control amanuntit, politistii au descoperit in autoturismul implicat in accident mai multe obiecte furate. Autoturismul avea numere false de inmatriculare in Romania. 

“Potrivit informatiilor furnizate Ambasadei Romaniei la Bruxelles de catre autoritatile de politie belgiene, in accident au fost implicati patru cetateni romani minori cu varste cuprinse intre 12 si 14 ani.

Acestia circulau cu un autoturism cu placute de inmatriculare romanesti falsificate, nu aveau asupra lor documente de identitate, iar in masina s-au gasit mai multe obiecte furate. Minorii au fost raniti usor in urma accidentului si au primit ingrijiri medicale corespunzatoare”, se arata in documentul remis de MAE. 

Ministerul Afacerilor Externe precizeaza ca doi copii au mai fost anterior “cercetati penal in multiple cazuri de furt”.

“Minorii au declarat ca ar proveni dintr-o tabara de rromi amplasata pe teritoriul Belgiei, dar nu au fost cooperanti in ceea ce priveste identificarea familiilor”, mai precizeaza MAE.

Reamintim ca patru copii romani cu varste intre 12 si 14 ani au fost raniti, in cursul noptii, in provincia belgiana Flandra, dupa ce masina condusa de unul dintre ei a parasit carosabilul in timpul urmaririi de catre politie, anunta presa belgiana, citata de Mediafax. Politia belgiana a precizat ulterior ca cei 4 copii tocmai comisesera un furt.

Incidentul a avut loc in cursul noptii de sambata spre duminica in oraselul belgian Berlare, situat in regiunea Flandra, la aproximativ 40 de kilometri nord-vest de Bruxelles.

Unul dintre copii se afla la volanul masinii. Politia a incercat sa opreasca vehiculul in timpul unui control de rutina, dar copilul a refuzat sa se conformeze semnalului agentilor.