MAE, despre INCIDENTUL DE LA ROMA: Autoritatile italiene trebuie sa ia in calcul si motivatii de natura XENOFOBA

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) afirma intr-un comunicat remis duminica presei ca s-a autosesizat prin intermediul Ambasadei Romaniei la Roma cu privire la incidentul de duminica dimineata in urma caruia cinci masini cu numar de inmatriculare romanesc au fost incendiate pe o strada din capitala Italiei.

Potrivit sursei citate, misiunea diplomatica a intreprins, in regim de urgenta, demersurile legale atat pe langa comandamentul de pompieri din Roma, cat si pe langa comandamentul central al carabinierilor din Roma, in vederea obtinerii de informatii oficiale referitor la circumstantele producerii incidentului si a identitatii detinatorilor autovehiculelor incendiate.

Citeste si: Masinile unor romani, incendiate in Italia

MAE mai afirma ca, prin Ambasada Romaniei la Roma, urmareste cu deosebita atentie cazul, fiind in asteptarea unui raspuns oficial din partea autoritatilor locale.

Citeste si: DOI ROMANI care VIDEAU un copil cu 30.000 de euro, ARESTATI in Italia

“Ministerul Afacerilor Externe constata ca nu este pentru prima oara cand are loc un astfel de episod in perimetrul capitalei italiene in care autovehicule cu numere de inregistrare romanesti sunt incendiate, aceasta inducand suspiciunea ca asemenea acte ar putea avea si motivatii de natura xenofoba. Pe acest fond, Ministerul Afacerilor Externe exprima asteptarea ca autoritatile locale sa investigheze cu maxima seriozitate incidentul produs in dimineata zilei de 1 martie 2015, inclusiv sub aspectul savarsirii unei fapte cu motivatii xenophobe”, se spune in comunicat.

Sursa foto: gandul.info