MAE, dupa exploziile din PARIS: Autoritatile franceze verifica daca exista cetateni romani printre victime

Ambasada Romaniei la Paris a intreprins, in regim de urgenta, demersurile legale pe langa autoritatile franceze competente pentru a obtine informatii suplimentare si pentru a verifica daca printre victimele atacurilor de la Paris se afla si cetateni romani, informeaza sambata Ministerul Afacerilor Externe al Romaniei intr-un comunicat de presa.

Verificarile sunt in curs, iar misiunea diplomatica romana este in legatura permanenta cu autoritatile locale in acest caz.

Cel putin 40 de oameni au fost ucisi in mai multe atacuri care au avut loc vineri seara la Paris, potrivit postului francez de televiziune BFM. Mai multe explozii au fost auzite in apropierea stadionului unde se disputa o partida amicala de fotbal intre Franta si Germania, iar mai multe persoane au fost luate ostatice intr-o sala de concerte.

CITESTE SI: EXPLOZII si IMPUSCATURI in PARIS: Cel putin 60 de MORTI, sute de persoane RANITE. 100 de persoane luate OSTATICE intr-o sala de concerte. UPDATE

Mai multe explozii si atentate teroriste au avut loc vineri seara in mai multe zone din Paris, bilantul fiind de cel putin 60 de morti si sute de raniti. Cateva explozii s-au produs in zona Stade de France, unde avea loc un amical intre echipele de fotbal ale Frantei si Germaniei, iar alte atacuri armate au fost semnalate in zonele Fontaine au Roi, Charonne si Bataclan. Peste 100 de persoane luate ostatice.

Sursa foto: realitatea