MAE ii avertizeaza pe ROMANII aflati in Turcia asupra unor posibile manifestatii stradale

MAE informeaza cetatenii romani asupra unor posibile manifestatii stradale in Turcia si a riscului aparitiei unor ciocniri violente intre manifestanti, pe fondul opiniilor divergente privind modul de actiune impotriva organizatiei teroriste Statul Islamic din Siria si Levant (ISIL).

“Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani asupra unor posibile manifestatii stradale, in perioada 10-12 octombrie 2014, in zonele centrale ale marilor orase, si a riscului aparitiei unor ciocniri violente intre manifestanti, pe fondul opiniilor divergente privind modul de actiune impotriva organizatiei teroriste Statul Islamic din Siria si Levant (ISIL)”, potrivit unei atentionari de calatorie transmise vineri.

CITESTE SI: MAE verifica prezenta unor romani la munca in Sierra Leone

In acest sens, MAE recomanda cetatenilor romani care calatoresc in Turcia sa evite deplasarile in zonele centrale si principalele piete ale oraselor, sa urmareasca anunturile postate pe site, precum si mass-media locala. De asemenea, se recomanda cetatenilor romani sa manifeste prudenta in cazul in care sunt surprinsi in imediata apropiere a unor manifestatii de protest si sa acorde atentie traseelor pe care se deplaseaza, respectand recomandarile autoritatilor locale.

Manifestatiile prokurde desfasurate incepand de luni in Turcia s-au soldat cu cel putin 31 de morti si 360 de raniti, dintre care 139 de politisti, a anuntat ministrul turc de Interne, Efkan Ala, citat de AFP.

CITESTE SI: MAE si reprezentantii Ambasadei Rusiei au discutat despre cazul Lukoil 

Fortele de ordine au retinut 1.024 de persoane, iar 58 au fost puse sub acuzare, a precizat Ela, adaugand ca numeroase institutii si magazine au suferit daune. “Aceasta serie de violente trebuie sa inceteze imediat; toata lumea trebuie sa se implice pentru oprirea violentelor”, a adaugat ministrul.

Violentele au izbucnit luni seara, dupa ce principalul partid kurd a lansat un apel la proteste fata de refuzul Guvernului de la Ankara de a interveni militar impotriva militantilor grupului terorist Stat Islamic care asediaza orasul sirian Kobané, situat la frontiera cu Turcia.

Sursa foto: realitatea.net