MAE: Inca 9 cetateni ROMANI au fost EVACUATI din YEMEN

MAE

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informeaza, intr-un comunicat de presa remis, sambata, ca in cursul zilei de vineri, 17 aprilie, alti 9 cetateni ROMANI au fost EVACUATI din YEMEN. Astfel, un grup de trei cetateni ROMANI (mama si 2 copii) au fost EVACUATI in siguranta, pe cale terestra, din orasul Ibb (Yemen) catre Arabia Saudita.

”Ambasadele Romaniei la Abu Dhabi si Riad au intreprins demersurile legale pe langa autoritatile de frontiera, in vederea facilitarii obtinerii vizelor de intrare in Arabia Saudita pentru toti cei 3 cetateni ROMANI. Pe intregul parcurs catre frontiera cu Arabia Saudita, grupul s-a aflat in legatura permanenta cu reprezentantii Ambasadei Romaniei la Abu Dhabi si ai Ambasadei Romaniei la Riad, care au monitorizat deplasarea. Consulul Ambasadei Romaniei la Riad i-a preluat pe cetatenii romani de la punctul de trecere a frontierei Arabiei Saudite, asigurandu-le asistenta si protectia consulara”, se precizeaza in comunicatul MAE.

 CITESTE SI: MAE: Inca trei ROMANI au fost EVACUATI din YEMEN, totalul ajungand la 45 

De asemenea, un alt grup de 6 cetateni ROMANI a fost EVACUAT din YEMEN catre Munchen (Germania), via Amman (Iordania), cu un zbor organizat de catre autoritatile germane, pe ruta Sana’a — Amman — Munchen.

”Cei 6 cetateni ROMANI au fost EVACUATI pe cale aeriana, in urma demersurilor complexe intreprinse de Celula de Criza a MAE, prin Ambasadele Romaniei la Abu Dhabi, Amman si oficiul consular roman din Munchen. Cetatenii romani au fost asteptati si preluati in dimineata zilei de 18 aprilie 2015 de catre reprezentantii Consulatului General al Romaniei la Munchen care le-au acordat asistenta si protectie consulara, sprijinindu-i in cadrul procedurilor de repatriere”, se arata in comunicat.

 CITESTE SI: RAZBOI IN YEMEN: 24 de ROMANI si un MOLDOVEAN au fost EVACUATI dupa DETERIORAREA situatiei de securitate 

Potrivit sursei citate, Celula de Criza a MAE continua eforturile de EVACUARE  in siguranta a cetatenilor ROMANI  aflati in Republica YEMEN si ramane in legatura permanenta atat cu acestia, cat si cu toate autoritatile competente din regiune. ”Ministerul Afacerilor Externe mentioneaza ca, pana in prezent, numarul persoanelor EVACUATE din YEMEN insumeaza 54 de cetateni ROMANI si 9 membri de familie. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) foloseste si acest prilej pentru a multumi autoritatilor germane si iordaniene pentru sprijinul acordat”, mentioneaza comunicatul.

Sursa foto: gandul.info