MAE: Inca trei ROMANI au fost EVACUATI din YEMEN, totalul ajungand la 45

MAE

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informeaza ca, in cursul zilei de joi, alti trei cetateni ROMANI si doi membri de familie ai acestora, au fost EVACUATI din YEMEN, numarul total al cetatenilor ROMANI scosi din aceasta tara ajungand la 45 si 9 membri de familie de cetatenie yemenita.

Potrivit unui comunicat MAE remis presei, cei CINCI au fost EVACUATI in siguranta, pe cale terestra, din localitatea Taizz (Yemen), catre Arabia Saudita. Ambasadele Romaniei la Riad si Abu Dhabi au intreprins demersurile legale pe langa autoritatile de frontiera, in vederea facilitarii obtinerii vizelor de intrare in Arabia Saudita pentru toti membrii grupului.

CITESTE SI: MAE: Alti patru ROMANI si doi membri de familie au fost EVACUATI din YEMEN 

Pe intregul parcurs catre frontiera cu Arabia Saudita, grupul s-a aflat in legatura permanenta cu reprezentantii Ambasadei Romaniei la Abu Dhabi si ai Ambasadei Romaniei la Riad, care le-au monitorizat deplasarea. Consulul Romaniei la Riad i-a preluat pe cetatenii romani si membrii de familie de la punctul de trecere a frontierei Arabiei Saudite, asigurandu-le asistenta si protectia consulara. In prezent, misiunea diplomatica romana la Riad efectueaza procedurile legale de eliberare a documentelor necesare repatrierii persoanelor evacuate.

CITESTE SI: RAZBOI IN YEMEN: Alti zece CETATENI ROMANI si un membru de familie au fost EVACUATI duminica 

MAE precizeaza ca Celula de Criza continua eforturile de EVACUARE in siguranta a cetatenilor ROMANI aflati in Republica YEMEN si ramane in legatura permanenta atat cu acestia, cat si cu toate autoritatile competente din regiune. Pana in prezent, numarul persoanelor EVACUATE din YEMEN insumeaza 45 de cetateni ROMANI si 9 membri de familie de cetatenie yemenita.

Sursa foto: jurnalul.ro