MAE verifica prezenta unor romani la munca in Sierra Leone

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) infirma decesul unui cetatean roman aflat la munca in Sierra Leone, tara africana puternic afectata de epidemia de Ebola, si precizeaza ca a cerut informatii cu privire la prezenta a cinci cetateni romani in Sierra Leone, cetateni care si-au suspendat contractele cu ALRO Slatina. 

De precizat ca cei cinci ar fi cerut suspendarea contractelor de munca cu ALRO si ar fi in continuare pe teritoriul Sierra Leone. Surse sustin, insa, ca aproximativ 100 de romani s-ar afla la munca in Sierra Leone.

Compania ALRO Slatina si-a rechemat angajatii din Sierra Leone in tara inca din aceasta vara, insa patronii locali le-ar fi majorat salariile pentru ca romanii sa ramana acolo.

Ministerul Afacerilor Externe mai precizeaza ca din datele pe care le detine, firma Alro Slatina nu are, in prezent, personal delegat sau detasat in statul Sierra Leone, toti angajatii fiind rechemati. Precizarile vin dupa ce intr-un articol publicat de enational se afirma ca peste o mie de specialisti romani ar lucra la ora actuala la mina de bauxita detinuta de catre ALRO Slatina in Sierra Leone si ca o persoana si-ar fi pierdut viata ca urmare a infectarii cu acest virus.

Citeste si: BREAKING NEWS! Alerta de EBOLA chiar langa Romania. Ce se intampla in aceste momente

Totodata, MAE infirma decesul unui cetatean roman in Sierra Leone, “si isi exprima dezacordul fata de mesajele vehiculate in unele publicatii, care creeaza panica nefundamentata la nivelul opiniei publice romanesti”.

Conform datelor existente la nivelul Ministerului Afacerilor Externe, rezulta ca firma Alro Slatina nu are, in prezent, personal delegat sau detasat in statul Sierra Leone. Compania Alro si-a rechemat angajatii romani din statul Sierra Leone, se arata in comunicat.

MAE precizeaza ca datele actuale indica posibila prezenta a 5 cetateni romani in Sierra Leone, care si-au suspendat contractele de munca cu Alro Slatina, adaugand ca verifica situatia celor 5 persoane, respectiv daca acestea se mai afla la momentul actual pe teritoriul Sierra Leone, urmand a fi luate masurile ce se impun, conform solicitarilor cetatenilor romani.

Citeste si: PRIMUL PACIENT DIAGNOSTICAT CU EBOLA IN SUA A MURIT