MAE isi mentine ATENTIONAREA de calatorie in Ucraina

MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE isi mentine, pe fondul evenimentelor inregistrate in Crimeea si in alte zone din Ucraina, recomandarea pentru CETATENII ROMANI, inclusiv reprezentantii mass-media, sa paraseasca imediat teritoriul peninsulei, precum si regiunile Donetk si Lugansk.

MAE avertizeaza ca in regiunile Donetk si Lugansk situatia de securitate “s-a deteriorat dramatic”.

De asemenea, CETATENII ROMANI sunt incurajati sa evite deplasarile, daca acestea nu sunt strict necesare, in regiunile Harkov, Sumi, Zaporojie, Nikolaiev, Dnepropetrovsk, Herson si Odesa.

Citeste si: PETRO POROSENKO VREA SA INCEAPA NEGOCIERILE CU SUA SI UE PENTRU “PROTEJAREA UCRAINEI”

MAE precizeaza ca Romania nu recunoaste actul ilegal al Federatiei Ruse de anexare a Republicii Autonome Crimeea si a orasului Sevastopol, parti integrante ale Ucrainei.

Ca urmare a controlului exercitat de Federatia Rusa asupra teritoriului Crimeei si asupra orasului Sevastopol, CETATENILOR ROMANI care doresc sa calatoreasca pe teritoriul Peninsulei Crimeea li se va solicita de catre autoritatile Federatiei Ruse sa respecte reglementarile de calatorie aplicabile pe teritoriul Federatiei Ruse.

Astfel, autoritatile care exercita controlul efectiv al punctelor de trecere a frontierei, solicita ca cetatenii care au intrat in Crimeea , anterior datei de 31 martie 2014, aflandu-se inca acolo, sa detina, la parasirea teritoriului permisiunea reprezentantei Ministerului Afacerilor Externe al Federatiei Ruse, din Simferopol. Aceasta autorizare este asimilata unei vize de iesire.

Citeste si: UCRAINA: UN ELICOPTER A FOST DOBORAT DE REBELI LA SLAVIANSK. 13 SOLDATI SI UN GENERAL AU MURIT

CETATENII ROMANI aflati in situatii deosebite se pot adresa Ambasadei Romaniei la Kiev la numarul de urgenta +380 93 6252717, Consulatului General al Romaniei la Cernauti la numarul de urgenta +380 93 2709260 si Consulatului General al Romaniei la Odesa la numarul de urgenta +380 95 5412788.

Sursa foto: agerpres.ro