MAE: JOHN KERRY a acceptat invitatia lui LAZAR COMANESCU de a efectua o VIZITA IN ROMANIA anul viitor

Ministrul Afacerilor Externe, LAZAR COMANESCU, a avut, miercuri, o intrevedere cu secretarul de stat al SUA, JOHN KERRY, ocazie cu care seful diplomatiei romane a subliniat “nivelul excelent” al cooperarii romano-americane in domeniul politico-militar si a evidentiat interesul pentru consolidarea prezentei SUA in Romania, informeaza un comunicat de presa al Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

“S-a convenit intensificarea colaborarii si dialogului bilateral, secretarul de stat al SUA ACCEPTAND INVITATIA OMOLOGULUI ROMAN de a efectua o VIZITA IN ROMANIA in cursul anului viitor”, precizeaza comunicatul citat.

Potrivit MAE, Comanescu a reiterat ca relatia cu SUA ramane un pilon al politicii externe si de securitate a Romaniei.

CITESTE SI: Mesajul lui JOHN KERRY de ZIUA NATIONALA A ROMANIEI

“La randul sau, secretarul de stat a remarcat calitatea de Aliat responsabil si de incredere al Romaniei, evocand contributiile, alaturi de SUA, in lupta impotriva terorismului. Totodata, a evidentiat rolul Romaniei in regiune, ca factor de stabilitate, inclusiv din prisma dezvoltarii economice”, precizeaza MAE.

In cadrul intrevederii, care a avut loc in marja reuniunii ministrilor de Externe ai NATO, cei doi oficiali au evocat rezultatele reuniunii Task Force-ului pentru implementarea Declaratiei Comune cu privire la Parteneriatul Strategic pentru secolul XXI intre Romania si SUA, desfasurata recent la Bucuresti, si au accentuat importanta dezvoltarii dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic romano-american.

Sursa foto: gandul