MAE: LAZAR COMANESCU, intalnire oficiala cu Victoria Nuland in Lituania

Ministrul Afacerilor Externe, LAZAR COMANESCU, s-a intalnit, joi, in Lituania, cu Victoria Nuland, asistentul secretarului de stat al SUA pentru Europa si Eurasia. In timpul discutiilor a fost abordata si situatia din regiune, cu accent pe evolutiile din Republica Moldova, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), scrie Agerpres.

Intrevederea a avut loc in marja reuniunii informale pe teme de politica externa si securitate “Snow Meeting” din Trakai, Lituania, a mai precizat sursa citata.

„Ambele parti au apreciat in mod deosebit dinamica actuala a relatiilor bilaterale si vointa clara a dezvoltarii pe mai departe a Parteneriatului Strategic romano-american, atat pe dimensiunea de securitate, cat si pe cea economica. In cadrul intalnirii a fost abordata, de asemenea, situatia din regiune, cu accent pe evolutiile din Republica Moldova”, precizeaza MAE.

Cei doi oficiali s-au aratat preocupati de situatia de la Chisinau, fiind subliniat faptul ca politicienii din Republica Moldova trebuie sa constientizeze necesitatea de a actiona pentru mentinerea parcursului european al tarii, in consonanta cu interesele cetatenilor sai.

Sursa foto: gandul