MAE: Muncitorii romani din Dubai vor fi repatriati pe banii subcontractorului din Romania

Un numar de sase muncitori romani va fi repatriat din Dubai pe cheltuiala subcontractorului din Romania, dupa ce acestia vor intra in posesia pasapoartelor, retinute de catre autoritatile locale, a precizat, miercuri, Ministerul de Externe (MAE),  informeaza Mediafax.

Consulatul General al Romaniei la Dubai a fost sesizat cu privire la cazul unor “cetateni romani angajati sa presteze activitati lucrative in domeniul constructiilor pe teritoriul Emiratelor Arabe Unite”. Acest lucru s-a petrecut la scurt timp dupa ce un post de televiziune a relatat faptul ca mai multi muncitori romani au fost pacaliti de o firma din Timisoara, care i-a adus in Dubai fara contracte de munca.

Muncitorii romani au sosit in Dubai in luna septembrie, fara a fi semnat “in prealabil contracte de munca cu angajatorul de pe plan local”. “Ulterior, 6 dintre cetatenii romani s-au declarat nemultumiti de conditiile de munca si de cazare oferite, anuntand ca doresc sa se repatrieze. In acest scop, au solicitat restituirea pasapoartelor, care fusesera depuse la autoritatile locale in vederea eliberarii permiselor de sedere pentru angajare in munca”, se mai arata in comunicatul Ministerului de Externe.

Potrivit MAE, repatrierea muncitorilor români se va efectua “pe cheltuiala subcontractorului din România, după intrarea în posesia documentelor de călătorie”.

Sursa foto: realitatea.net