MAE: Niciun cetatean roman nu a fost afectat in explozia de la Istanbul

Niciun cetatean roman nu a fost afectat in explozia produsa marti in Turcia, potrivit informatiilor obtinute, pana in acest moment, de catre Consulatul General al Romaniei la Istanbul de la autoritatile locale si de la spitalele din zona.

Intr-un comunicat remis, marti, de catre Ministerul Afacerilor Externe, se precizeaza ca oficiul consular roman monitorizeaza cu prioritate cazul, este in legatura cu autoritatile competente si este pregatit sa acorde asistenta consulara de specialitate, daca situatia o va impune.

CITESTE SI: ATENTAT ISTANBUL: Cel putin 10 MORTI si 15 RANITI. 9 cetateni GERMANI printre victime. ISIS, principalul suspect. UPDATE

Zece persoane au murit si alte 15 au fost ranite in explozia produsa marti in Piata Sultanahmet, informeaza Reuters, care il citeaza pe guvernatorul Istanbulului.

Martori prezenti la locul incidentului au vorbit despre ‘o deflagratie puternica, ce s-a auzit si in districtele invecinate’.

CITESTE SI: TURISTII ROMANI solicita sa se intoarca din ISTANBUL dupa EXPLOZIA de marti

Autorul atentatului sinucigas a fost identificat ca fiind un sirian nascut in 1988, dupa cum a anuntat vicepremierul turc, citat de AFP si Reuters.