MAE: Niciun cetatean ROMAN nu se afla printre victimele VIOLENTELOR de la Odesa

Niciun cetatean ROMAN nu se afla printre VICTIMELOR violentelor de la Odesa din 2 mai, da asigurari Ministerul Afacerilor Externe (MAE). “Potrivit informatiilor detinute pana la acest moment, printre victimele violentelor din 2 mai nu se numara membri ai comunitatii romanesti”, precizeaza Ministerul de Externe.

Conform unui comunicat de presa al MAE, Consulatul General al Romaniei de la Odesa monitorizeaza permanent situatia etnicilor ROMANI din regiune. Cu aceasta ocazie, Ministerul Afacerilor Externe isi exprima “DEZAPROBAREA puternica” fata de VIOLENTELE ce au avut loc recent la Odesa si condamna ferm actele care au dus la numeroase victime.

Citeste si: Donald Tusk a declarat ca RUSIA este in razboi, inca nedeclarat, cu Ucraina – UPDATE 

MAE roman face apel la detensionarea situatiei, nu numai din regiunea Odesa, ci din intreaga zona de est si sud a Ucrainei, unde “actul ilegal de anexare a peninsulei Crimeea la Federatia Rusa a fost urmat de o serie de actiuni separatiste ilegale marcate de VIOLENTE nejustificate”.

Citeste si: OBSERVATORII OSCE tinuti OSTATICI la SLAVIANSK au fost ELIBERATI 

Ministerul Afacerilor Externe isi reafirma “solidaritatea fata de poporul ucrainean si sustinerea pentru parcursul sau european si fata de autoritatile de la Kiev care depun eforturi pentru stabilizarea situatiei interne”. Ucraina a fost vineri scena unor conflicte sangeroase, in urma carora zeci de oameni au murit. Armata ucraineana a lansat o vasta operatiune militara impotriva orasului prorus Slaviansk, din sud-estul Ucrainei.

Sursa foto: mae.ro