MAE: Niciun ROMAN nu a fost implicat in cazul CAMIONULUI GROAZEI, dar 18 ROMANI sunt acuzati de TRAFIC DE PERSOANE

Ministerul Afacerilor Externe a sustinut o conferinta de presa in care a informat cu privire la cazurile de TRAFIC DE PERSOANE in Ungaria.

MAE infirma speculatiile purtatorului de cuvant al lui Viktor Orban potrivit carora proprietarul ”CAMIONULUI GROAZEI” in care au murit 71 de migranti ar fi ROMAN, dar specifica faptul ca 18 CETATENI ROMANI sunt implicati in cazuri de TRAFIC DE PERSOANE.

”Informatiile pe care le avem verificate in acest moment sunt urmatoarele:

1.Proprietarul CAMIONULUI nu este  CETATEAN ROMAN si NICIUN ROMAN nu este implicat in acest caz.

2. In accidentul care s-a produs pe AUTOSTRADA M5 soferul este un ROMAN care a fost tratat pentru RANI USOARE, iar ulterior a fost RETINUT si cercetat pentru TRAFIC DE PERSOANE la Szeged.

CITESTE SI: ZECE IMIGRANTI RANITI DUPA CE O CAMIONETA CONDUSA DE UN ROMAN S-A RASTURNAT IN UNGARIA

3. Un alt roman este cercetat la FEHER pentru TRAFIC DE PERSOANE.

4. Doua cazuri de CETATENI ROMANI cercetati pentru TRAFIC DE PERSOANE la BUDAPESTA. Este vorba despre un grup de 4 persoane si un alt grup de 12 persoane.

In total sunt 18 ROMANI cercetati pentru TRAFIC DE PERSOANE in UNGARIA. Niciunul dintre ei nu a cerut ASISTENTA CONSULARA.

In cazul in care va exista o CONDAMNARE DEFINITIVA, inculpatul va putea fi adus in ROMANIA.”, au afirmat oficiali ai Ministerul AFACERILOR DE EXTERNE ROMAN.