MAE saluta confirmarea lui HANS G. KLEMM in postul de ambasador al SUA in ROMANIA

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a salutat, joi seara, confirmarea diplomatului HANS G. KLEMM pentru functia de AMBASADOR al Statelor Unite ale Americii la Bucuresti.

“Salutam confirmarea lui HANS G. KLEMM de catre Senatul american ca AMBASADOR SUA in ROMANIA. Asteptam cu nerabdare pe mai departe consolidarea Parteneriatului strategic dintre ROMANIA si STATELE UNITE”, se arata pe contul de Twitter al MAE.

Senatul SUA l-a confirmat pe diplomatul HANS G. KLEMM pentru functia de AMBASADOR in ROMANIA, potrivit site-ului Congresului american. Nominalizarea lui HANS G. KLEMM a fost confirmata prin vot deschis miercuri, 5 august, de SENATUL SUA.

CITESTE SI: Dupa aproape 3 ani, avem AMBASADOR AMERICAN la BUCURESTI 

HANS G. KLEMM a fost audiat in 22 iulie in Comisia de politica externa, unde a afirmat ca ROMANIA este un ‘prieten’ si un ‘partener’ al Statelor Unite si ca aceasta tara nu este vulnerabila in fata propagandei ruse, potrivit audierii postate pe site-ul Senatului SUA.

ROMANIA este un ‘prieten’ si un ‘partener strategic’ al Statelor Unite, a afirmat HANS G. KLEMM in fata Comisiei de politica externa a Senatului SUA, angajandu-se sa consolideze relatiile bilaterale si sa sustina eforturile anticoruptie.

CITESTE SI: HANS KLEMM va fi audiat in SENATUL AMERICAN marti, 21 iulie, pentru ocuparea functiei de AMBASADOR al SUA in Romania 

‘Sunt recunoscator si incantat de onoarea pe care presedintele Barack Obama si secretarul de stat John Kerry mi-au facut-o. Daca voi fi confirmat in functie, ma angajez sa promovez interesele SUA si sa protejez cetatenii americani, precum si sa consolidez relatiile cu aliatul nostru excelent si cu partenerul nostru ROMANIA’, a mai spus HANS G. KLEMM.

Sursa foto: washington post