MAE saluta constituirea COALITIEI DE GUVERNARE PROEUROPENE in REPUBLICA MOLDOVA

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a salutat joi semnarea de catre Partidul Liberal-Democrat, Partidul Democrat si Partidul Liberal, la Chisinau, a Acordului de constituire a ALIANTEI PENTRU INTEGRARE EUROPEANA.

“Acordul pune bazele unei MAJORITATI PRO-EUROPENE, in consens cu asteptarile cetatenilor, asa cum au fost acestea exprimate prin votul pro-european din 30 noiembrie 2014 si reconfirmate de rezultatele alegerilor locale din iunie 2015”, informeaza un comunicat al MAE transmis Agerpres.

CITESTE SI: REPUBLICA MOLDOVA: A fost semnat acordul de constituire al noii ALIANTE PROEUROPENE

Ministrul Afacerilor Externe, BOGDAN AURESCU, a facut referire, in acest context, la actiunile viitoare ale Executivului de la Chisinau.

“Imi exprim speranta ca viitorul Guvern, format pe acest fundament PRO-EUROPEAN, va avea un program de actiune ambitios si cuprinzator, indreptat spre continuarea in ritm sustinut a parcursului european al Republicii Moldova, spre aprofundarea reformelor si consolidarea stabilitatii macroeconomice. Ma bucur ca mesajele in acest sens transmise constant in ultima perioada, inclusiv cu ocazia vizitei mele la Chisinau din iunie, au fost intelese”, a declarat Bogdan Aurescu, conform sursei citate.