MAE saluta desemnarea Denisei-Elena Ionete ca sef al Delegatiei UE in Ciad

Ministerul Afacerilor Externe saluta decizia Inaltului Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe si politica de securitate privind numirea expertului roman Denisa-Elena Ionete in pozitia de sef al Delegatiei UE in Ciad.

Ministrul de Externe sustine ca numirea arata inca o data ”calitatea expertilor romani care reprezinta Romania cu succes in cadrul institutiilor europene”.

Serviciul European de Actiune Externa (SEAE) a anuntat numirea a 19 noi sefi de delegatii ale Uniunii Europene in data de 31 august, se arata intr-un comunicat al MAE, citat de Agerpres.

Denisa-Elena Ionete are o experienta bogata de management la nivelul organizatiilor internationale, iar in prezent ocupa functia de sef al Unitatii Managementul Crizelor si Situatiilor de Fragilitate (Fragility and Crisis Management Unit), Directoratul General Cooperare Internationala si Dezvoltare (DEVCO) din cadrul Comisiei Europene.

CITESTE SI: AURESCU: Credem ca aderarea Romaniei la Spatiul Schengen va spori securitatea acestui spatiu

”Adresez sincere felicitari doamnei Denisa-Elena Ionete pentru obtinerea acestei pozitii inalte in structura Serviciului European de Actiune Externa. Aceasta numire confirma calitatea expertilor romani care ne reprezinta cu succes in cadrul institutiilor europene si contribuie la asigurarea unei prezente din ce in ce mai consistente a Romaniei in domenii de interes major de pe agenda Uniunii”, a declarat ministrul Bogdan Aurescu, potrivit sursei citate.

Denisa-Elena Ionete a ocupat timp de opt ani (1998-2006) functia de ofiter de programe UNICEF in Gabon, Nigeria, Palestina si Afganistan.

Printre pozitiile ocupate anterior, se numara cea de functionar NATO (iunie 2006 — septembrie 2011) si cea de sef al Unitatii Managementul Crizelor si Situatiilor de Fragilitate/Fragility and Crisis Management Unit (2011 — prezent) in cadrul Comisiei Europene. 

CITESTE SI: AURESCU: MINORITATILE si DIVERSITATEA CULTURALA nu trebuie vazute ca o PROBLEMA DE SECURITATE A STATULUI 

Prezenta romaneasca in cadrul Serviciului European de Actiune Externa se ridica in prezent la 15 persoane, din care 8 in centrala de la Bruxelles si 7 in delegatiile UE.

Sursa foto youtube