MAE: Suntem in PROCES intern de EVALUARE in privinta sectiilor de votare din strainatate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anuntat, sambata, ca se afla “intr-un PROCES de EVALUARE, privind atributiile ce ii revin in baza legii 370/2004 si a hotararilor BEC”, dupa ce BEC a tinut sa precizeze ca nu exista impedimente legale pentru organizarea unor noi sectii de votare in strainatate.

MAE “a luat nota” de precizarile BEC si a constatat ca, desi initial “din Hotararea BEC nr.4H/4.11.2014 nu rezulta temeiul legal privind infiintarea de noi sectii de votare”, in urma unor “precizari suplimentare” cerute de minister BEC a comunicat “explicit existenta temeiului legal pentru completarea listei sectiilor de votare in strainatate”.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS: Solicit MAE sa MAREASCA numarul SECTIILOR DE VOTARE din diaspora

“Intelegand ca, din momentul emiterii, in noaptea de 7/8 noiembrie 2014, a adresei nr.1391 ic/BEC/P/2014 si comunicatului nr. 30, BEC (…) a creat cadrul legal pentru exercitarea de catre autoritatea publica centrala cu competenta exclusiva in organizarea si numerotarea sectiilor de votare din strainatate”, MAE informeaza ca se afla “intr-un proces intern de evaluare consolidata pentru indeplinirea atributiilor ce ii revin in baza legii 370/2004 si a hotararilor, deciziilor, adreselor si comunicatelor emise de BEC”.

Citeste si: BEC: MAE poate sa organizeze noi SECTII DE VOTARE