MAE: Tanarul rrom LINSAT in FRANTA este in COMA PROFUNDA

Un medic de la spitalul in care se afla internat minorul RROM AGRESAT l-a informat pe ministrul delegat pentru romanii de pretutindeni, BOGDAN STANOEVICI, ca adolescentul este intr-o COMA PROFUNDA si pentru moment nu poate fi exclusa ipoteza RISCULUI VITAL, informeaza MAE.

Potrivit sursei citate, STANOEVICI a facut, joi, o scurta vizita la Paris, la spitalul unde se afla internat MINORUL ROMAN care a fost AGRESAT, saptamana trecuta, in Franta.

Ministrul delegat a fost primit de medicul responsabil de sectia de reanimare chirurgicala, care a facut o prezentare a situatiei medicale a tanarului. Conform celor comunicate, starea acestuia este una grava, TANARUL ROMAN fiind intr-o COMA PROFUNDA iar pentru moment nu poate fi exclusa ipoteza RISCULUI VITAL, se arata in comunicatul MAE.

CITESTE SI: CORLATEAN: E DERANJANT ca ambasada Romaniei a aflat din presa despre cazul adolescentului batut in Franta 

Ministerul de Externe mai precizeaza ca echipa medicala depune toate eforturile pentru SALVAREA VIETII tanarului, dar ramane precauta cu privire la evolutia starii acestuia.

Totodata, echipa medicala l-a asigurat pe BOGDAN STANOEVICI de “intreaga sa disponibilitate in a oferi sprijin, inclusiv psihologic, pentru familia victimei, precum si in a tine legatura cu autoritatile romane”, afirma MAE.

MINORUL RROM se afla in spital, dupa ce a fost LINSAT de aproximativ 12 persoane care-l suspectau de comiterea unor SPARGERI intr-o localitate din departamentul Seine-Saint-Denis, in zona central-nordica a Frantei, relateaza Le Nouvel Observateur. Potrivit primelor elemente ale anchetei, minorul, in varsta de 16 ani, ar fi fost batut crunt de persoane care-l suspectau ca a spart anterior apartamentul unei femei din localitate. “Un grup de persoane a venit sa-l caute in aceasta tabara si l-a luat cu forta”, a declarat o sursa din cadrul politiei. Minorul a fost SECHESTRAT intr-o pivnita, unde agresorii l-au BATUT cu BRUTALITATE.

CITESTE SI: PONTA, CONTACTAT de omologul FRANCEZ, dupa LINSAREA unui COPIL RROM in Franta 

“Aproximativ 12 persoane” ar fi participat la aceasta LINSARE, potrivit unei surse apropiate cazului. Mama minorului este cea care a sesizat politia. Tanarul a fost gasit vineri seara, inconstient, abandonat intr-un carucior de la un supermarket, potrivit unei surse din cadrul politiei. Pana in prezent nicio persoana nu a fost ARESTATA in acest caz.

Sursa foto: mae.ro