MAE: Un grup de 7 CETATENI ROMANI a fost REPATRIAT vineri din SIRIA

MINISTERUL DE EXTERNE informeaza ca un grup de 7 cetateni romani a fost repatriat, la cerere, din Siria prin Liban, in cursul zilei de vineri.

MAE a anuntat ca un grup de 7 cetateni romani a fost repatriat vineri din SIRIA. “Atat AMBASADA ROMANIEI din Liban, cat si AMBASADA ROMANIEI din SIRIA au oferit cetatenilor romani sprijin si asistenta consulara si au intreprins demersurile necesare pe langa autoritatile libaneze pentru desfasurarea in bune conditii a formalitatilor tehnice”, se arata in comunicatul transmis de MAE.

Citeste si: MAE condamna ferm ASASINAREA celor trei adolescenti israelieni 

De la inceputul conflictelor din SIRIA, AMBASADA ROMANIEI la Damasc a repatriat, prin proceduri proprii, peste 500 cetateni romani, precizeaza sursa citata.

MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE reitereaza apelul catre toti cetatenii romani care se afla pe teritoriul Siriei de a parasi in regim de urgenta acest stat.

Citeste si: MAE: APA MARII din Bulgaria prezinta riscul sa fie infectata cu VIRUSUL HEPATIC A 

O linie telefonica a fost pusa la dispozitia cetatenilor romani afectati de actuala situatie din Siria (tel: +40.21.319.21.37 – din cadrul Departamentului Consular).