MAE va solicita explicatii RUSIEI in legatura cu cetatenii ROMANI declarati INDEZIRABILI

MAE

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a precizat sambata ca va solicita explicatii partii ruse cu privire la cetatenii romani aflati pe lista cu responsabili din state ale UE care ar fi fost declarati indezirabili in Rusia.

“Ambasada Romaniei la Moscova a informat Centrala MAE, in cursul serii de vineri, cu privire la existenta acestei liste, primite de la Delegatia UE la Moscova, careia i-a fost inaintata de catre MAE rus. MAE roman va solicita explicatii partii ruse cu privire la listarea cetatenilor romani”, a afirmat MAE, ca raspuns la o solicitare a Agerpres.

CITESTE SI: SOC ADRIAN CIOROIANU SI ALTI PATRU OFICIALI ROMANI, INTERZISI IN RUSIA. UPDATE

AFP a informat vineri seara ca, dupa ce trei deputati olandezi, care doreau sa efectueze o vizita in Rusia, au fost nevoiti sa isi anuleze calatoria intrucat MAE rus le-a refuzat viza, ministrul olandez de externe Mark Rutte a anuntat ca a primit din partea Moscovei o lista cu circa 80 de responsabili din statele Uniunii Europene care au fost declarati indezirabili in Rusia, printre ei regasindu-se si liderul grupului liberal din Parlamentul European, Guy Verhofstadt.

“Rusia a transmis mai multor ambasade europene o lista cu persoanele care nu mai au dreptul sa intre pe teritoriul rus”, a declarat seful diplomatiei olandeze intr-o conferinta de presa. El a adaugat ca guvernul de la Moscova ar fi luat aceasta decizie ca represalii in urma sanctiunilor adoptate de UE impotriva Rusiei.

Sursa foto: jurnalul.ro