MAE verifica informatiile despre o BRIGADA UCRAINEANA care apara BUCOVINA de pretentiile ROMANIEI

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a demarat verificari in cazul unor informatii vehiculate, luni, in presa conform carora in BUCOVINA ar fi fost infiintata BRIGADA 128 VANATORI DE MUNTE, in cadrul ARMATEI UCRAINENE, cu misiunea “de aparare in fata unor posibile PRETENTII ALE ROMANIEI asupra acestei regiuni”, relateaza Agerpres.

In aceeasi zi, MAE a instructat Ambasada Romaniei la Kiev si Consulatul general al Romaniei la Cernauti sa verifice autenticitatea informatiilor vehiculate in spatiul mediatic.

Marti, reprezentanti ai conducerii MAE au avut o intrevedere cu ambasadorul Ucrainei la Bucuresti.

CITESTE SI: MAI MULT DE JUMATATE DINTRE ROMANI VOR REINTRODUCEREA SERVICIULUI MILITAR OBLIGATORIU

“A fost transmisa dorinta partii romane de a obtine, in cel mai scurt timp posibil, de la partea ucraineana informatii complete si verificate privind veridicitatea celor circulate in mass-media pe aceasta tema. S-a exprimat speranta ferma ca statul ucrainean nu a intreprins o astfel de masura, in conditiile in care, prin atitudinea si actiunile sale, Romania sustine neconditionat INDEPENDENTA, SUVERANITATEA SI INTEGRITATEA TERITORIALA A UCRAINEI, oficialii ucraineni exprimand in mod repetat aprecierea statului vecin pentru pozitiile constante si ferme ale Romaniei. S-a convenit sa se ramana in dialog, pentru clarificarea acestor informatii”, se arata intr-un comunicat al MAE transmis miercuri Agerpres.

MAE precizeaza ca va continua sa monitorizeze acest subiect, pana la clarificarea definitiva.

Sursa foto: cnn