Mafia din Italia, decimata! Vezi cati mafioti au ajuns la inchisoare

Mafia din Italia nu are liniste in ultimele zile! Politia a realizat cea mai mare operatiune de arestare a mafiotilor din istoria Peninsulei Italice.

Aproximativ 50 de oameni, printre care se numara politicieni si avocati, au fost retinuti la Roma intr-o misiune a politiei locale, descrisa drept „cea mai complexa operatiune impotriva mafiei” din capitala Italiei, potrivit autoritatilor locale.

Cinci sute de politisti, ajutati de caini special antrenati, de un elicopter si barci ale patrulei de coasta au luat cu asalt tintele, noteaza site-ul de stiri Euronews.

Si in Calabria s-au operat arestari din randul Mafiei. 65 de persoane au fost retinute intr-o operatiune de amploare. Un membru al partidului de centru-dreapta al fostului premier Silvio Berlusconi este anchetat de autoritati, in urma raziei din Calabria.

Principalele acuzatii aduse celor arestati sunt crima, trafic de droguri si fraudari ale asigurarilor. Politia a confiscat aproximativ 200 de milioane de euro din bunuri care apartineau unor afaceristi suspectati de legaturi cu reteaua de crima organizata `Ndragheta din orasul italian Calabria.

Calambria este considerat, actualmente, orasul cu Mafia cea mai puternica din Italia, peste Costa Nostra din Sicilia.

Sursa foto: af11.wordpress.com