Mafia rusă s-a întărit la Istanbul. Liderul Bratva a făcut o excepție unică pentru un criminal temut

Cea mai violentă grupare criminală din Lume, mafia rusă (Bratva), s-a întărit cu unul dintre cei mai temuți criminali ai lumii. Promovarea a avut loc cu ocazia unei reuniuni extrem de importante a mafiei rusești, desfășurată în mare taină la Istanbul, luna trecută. O parte dintre „capetele încoronate”, cum se numesc șefii mafioți, s-au adunat la o masă, iar ceilalți au fost prezenți la întâlnire prin Skype, scrie crimerussia.com.

Conclavul mafiot a avut ca scop promovarea în rândul „capetelor încoronate” din mafia rusă a temutului criminal Akhtam Yakubov (foto interior). În vârstă de 42 de ani, de origine din Uzbekistan, Yakubov a devenit celebru cu 20 de ani în urmă, când a comis una dintre cele mai odioase crime.

Yakubov fusese trimis de mafie la Dubai, pentru a rezolva problemele cu o proxenetă ce se ocupa de prostituatele organizației criminale. Întâlnirea a degenerat, iar Akhtam Yakybov a măcelarit-o pe femeie și pe bodyguardul ei.

Citește și: YAKUZA TRECE PRINTR-O “CRIZĂ DE PERSONAL”! CE SE ÎNTÂMPLĂ CU CELEBRA MAFIE JAPONEZĂ

Noul șef mafiot a fost atunci condamnat pe viață, dar apoi sentința a fost schimbată în 25 de ani de închisoare. Yakubov a fost eliberat după doar 17 ani de detenție într-o închisoare din UAE. La 4 ani după eliberare, Akhtam ”Samarkandsky Yakubov a fost promovat la cel mai înalt nivel în mafia rusă.

Și asta în ciuda faptului că, de mai bine de 5 ani, exista o regulă impusă de Zakhary Kalashov, șeful suprem al mafiei rusești, potrivit căreia nu vor mai fi acceptate promovări la rangul suprem. Dar Kalashov a fost de acord să facă o excepție pentru Yakubov, o parte dintre ceilalți șefi fiind extrem de nemulțumiți de această mutare.

Sursa traducere: sport.ro