Mafia siciliană vrea să se răzbune pe un cioban român! Care este motivul

Florin Scurtu, un cioban român în vârstă de 22 de ani, a intrat în vizorul mafiei siciliene după ce a fost arestat și este principalul suspect în cazul celor doi bătrâni uciși, în iunie 2020, în districtul Deliella din Caltanissetta.

Frații Filippo și Calogero La Monaca au fost uciși pe 14 iunie pe câmpurile din Delia, în provincia Caltanissetta după o ceartă cu ciobanul român ale cărui animale pășteau pe terenul celor doi bătrâni.

Cotidianul italian La Repubblica scrie că anchetatorii italieni au descoperit cadavrele celor doi bărbați în etate la distanță de 100 de metri unul de celălalt. Calogero 76, a fost carbonizat lângă mașină, în timp ce Filippo, în vârstă de 74 de ani, era pe pământ într-un câmp cu capul zdrobit de o piatră mare pe care carabinierii au găsit-o nu departe de corpul său.

Florin Scurtu, un român în vârstă de 22 de ani, fără antecedente și cu ședere legală, a fost arestat acum câteva zile fiind principalul suspect al dublei crime.

„Au fost investigații deosebit de dificile, având în vedere complexitatea locului crimei – a explicat colonelul Baldassare Daidone, comandantul provincial al carabinierilor Caltanissetta -, crima fiind deosebit de brutală care a avut loc cu lovituri de piatră. Cu câteva zile mai devreme a existat o ceartă între cei doi frați și deținutul, care a fost certat pentru că a pășunat turma pe pământul lor. În ziua dublei crime Scurtu a mers la cei doi frați pentru o clarificare, iar apoi cearta a degenerat.

Mai întâi criminalul l-a lovit pe Filippo, care era cel mai potrivit dintre cei doi frați, chiar dacă a fost întotdeauna un bărbat în vârstă, – a continuat – Daidone – și apoi l-a lovit pe Calogero care folosea un baston pentru a merge și, probabil, a încercat să scape. Băiatul, deși de statură mică, este de fapt înzestrat cu o forță fizică considerabilă. După crimă, tânărul a încercat cu stângăcie să ascundă cele două cadavre. A lui Filippo a fost plasat lângă o mașină incendiată, în timp ce a lui Calogero a fost ascuns la 200 de metri distanță în interiorul unei clădiri folosite ca magazie de unelte “, se arată în comunicatul de presă remis de unitatea de anchetă Caltanissetta.

Cei doi fraţi făceau parte din familia La Monaca originară din Canicatti, o cunoscută familie de mafioţi, deloc străină de violenţele care au avut loc în zonă, încă din anii 80-90.  Filippo şi Calogero erau membri influenţi ai unui clan sicilian. Un al treilea frate, Antonino, a fost împușcat mortal la 27 decembrie 1990 în fața unui bar din regiune. La rândul lor, cei doi frați au fost supectați de diferite crime dar nu au fost niciodată condamnați din lipsă de probe.

Sursa foto: La repubblica