MAFIOTII sunt persoane sensibile, altruiste si orientate spre familie, potrivit unui STUDIU

MAFIOTII sunt mai sensibili, mai altruisti si mai orientati spre familie decat alti infractori, potrivit unui STUDIU care a fost realizat in randul detinutilor dintr-o inchisoare din Palermo (Sicilia).

Totodata, STUDIUL a aratat ca, spre deosebire de ceilalti detinuti violenti, infractorii care aveau legaturi cu MAFIA nu erau psihopati.

Cercetarea a descoperit ca MAFIOTII aveau tendinta de a-si imparti viata in doua: pe de-o parte, activitatile lor penale, iar pe de alta, sentimentele fata de rude si prieteni.

Aproximativ jumatate dintre MAFIOTII chestionati se aflau in inchisoare pentru infractiuni violente, un sfert erau criminali, iar restul fusesera condamnati pentru infractiuni cum ar fi rapirea, traficul de droguri si frauda.

Mai mult, in timpul interviurilor, MAFIOTII si-au exprimat de multe ori preocuparea pentru copiii si familiile lor, carora nu au incetat sa le scrie si pe care le suna mereu. De asemenea, MAFIOTII au parut mai putin susceptibili de a avea probleme de dependenta prin comparatie cu ceilalti detinuti.

Citeste si: Venitul anual al mafiei il depaseste pe cel al Uniunii Europene

Cercetatorii italieni au analizat raspunsurile a 30 de MAFIOTI si 39 de persoane condamnate pentru alte infractiuni. Subiectii au fost analizati psihologic, folosind un sistem de evaluare numit “Hare Psychopaty Checklist” (PCL-R), care evalueaza caracteristicile psihotice ale unei persoane.

Cei care primesc un scor de peste 30 sunt considerati psihopati, insa nici unul dintre membrii MAFIEI participanti la studiu nu a depasit acest scor.

Sursa foto: elprogramator.blogspot.com