Magazinele incep REDUCERILE de toamna-iarna

Marile lanturi de magazine si alti comercianti care isi desfasoara activitatea pe raza Sectorului 1 intentioneaza sa aplice REDUCERI la produsele de toamna-iarna pe care le comercializeaza, se arata intr-un comunicat remis marti presei de Primaria Sectorului 1.

Potrivit sursei citate, pana in prezent, 49 de comercianti din aceasta zona administrativa au notificat Primaria Sectorului 1 ca vor reduce preturile la imbracaminte, incaltaminte si alte produse nealimentare. Printre acestia se regasesc brand-uri renumite cum ar fi: Marks&Spencer Marinopoulos Romania, Zara Bucuresti, Pull and Bear Ro, Stradivarius, H&M, Bershka Carpati etc.

Potrivit legislatiei in vigoare, vanzarile de soldare pot fi efectuate dupa o notificare prealabila a Primariei cu 15 zile inaintea datei de debut a reducerilor. De asemenea, legislatia precizeaza ca “vanzarea de soldare este orice vanzare insotita sau precedata de publicitate si anuntata sub denumirea ”soldare/soldari/solduri” si care, printr-o reducere de preturi, are ca efect vanzarea accelerata a stocului de marfuri sezoniere dintr-o structura de vanzare cu amanuntul”.

Citeste si: SUMA FABULOASA cheltuita de romani pentru petrecerea REVELIONULUI in statiunile din tara

Perioada de soldare este stabilita de lege intre 15 ianuarie 2015 – 15 aprilie 2015 pentru produsele de toamna-iarna. In acest interval de timp, comerciantii isi pot stabili o durata maxima de 45 de zile in care pot comercializa produse la preturi reduse.

Agentii economici care isi desfasoara activitatea pe raza Sectorului 1 pot depune notificarile la Registratura Primariei Sectorului 1 din sos. Bucuresti-Ploiesti nr. 9-13 sau pot trimite documentatia prin posta. Programul de lucru cu publicul este in zilele de luni, marti si joi intre orele 08.30 si 18.30, iar miercuri si vineri, de la 08.30 la 16.30.

Citeste si: TRENURILE ZAPEZII 2015: CFR Calatori ofera de la 1 ianuarie REDUCERI pentru drumurile spre STATIUNILE MONTANE

REDUCERILE pot fi aplicate numai produselor nealimentare a caror desfacere are caracter sezonier (confectii, marochinarie, tricotaje, incaltaminte, articole sportive etc.).

Realizarea vanzarilor de soldare in alte perioade decat cele mentionate de lege se sanctioneaza cu amenda de la 2.000 la 10.000 lei si cu sistarea operatiunilor de soldare.

Sursa foto: gandul.info