Magistrala lui Oprescu a fost anulata de judecatorii clujeni

Magistratii de la Curtea de Apel din Cluj au anulat ieri hotararea Consiliului General al Municipiului Bucuresti si autorizatia de constructie emisa de primarul general Sorin Oprescu pentru largirea magistralei nord-sud, la solicitarea reprezentantilor Asociaţiei Centrul Independent pentru dezvoltarea Resurselor de Mediu si Asociatiei pentru Protectia si Documentarea Patrimoniului Pro Domo.

Este vorba de Hotararea cu nr. 151 din iunie 2006, a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, si autorizatia de constructie cu nr. 33 din 2009 a Primarului General al Municipiului Bucuresti care delimita spatiul public aferent dimametralei nord-sud, etapa 1, pe tronsonul Buzesti, Berzei, Vasile Parvan, in cadrul Planului Urbanistic Zonal Dublarea diametralei nord-sud pe tronsonul Buzesti, Berzei, Vasile Parvan, Hasdeu, Uranus, Calea Rahovei.

La dezbaterea care a avut loc la sectia de contencios a Curtii de Apel, saptamana trecuta, a fost prezent Nicusor Dan, fost candidat la Primaria Capitalei, din partea reclamantilor, alaturi de avocatul clujean Marius Harosa. De cealalta parte au fost prezenti un avocat si un consilier juridic de la Primaria Bucuresti.

De mentionat ca ieri, 17 octombrie, au fost respinse atat recursul declarat de Primaria Municipiului Bucuresti, fata de decizia Tribunalului Cluj din data de 1 februarie 2013, cat si recursul Consiliului General al Municipiului Bucuresti, ca tardiv formulat.

sursa foto: capital.ro