Magistratii au modificat conditiile CONTROLULUI JUDICIAR in cazul lui ARISTOTEL CANCESCU

Magistratii TRIBUNALULUI BRASOV au modificat la ultimul termen conditiile CONTROLULUI JUDICIAR, in sensul ca presedintele suspendat al Consiliului Judetean Brasov, ARISTOTEL CANCESCU, poate sa ia legatura „cu persoana juridica Canaris SRL”, informeaza Adevarul.

Pe de alta parte, magistratii au respins solicitarea acestuia de a „inlaturara obligatia acestui inculpat de a nu exercita functia de presedinte al Consiliului Judetean”.

De asemenea, judecatorii au decis revocarea controlului judiciar in cazul Mariei Gheorghies, dar mentinerea acestei masuri in cazul fostului deputat Ion Dinita, a administratorului judetului, Radu Ispas, a omului de afaceri Gabriel Bagiu si a lui CANCESCU. ARISTOTEL CANCESCU a fost trimis in judecata, in 17 decembrie 2014, pentru ABUZ in SERVICIU (cinci infractiuni), LUARE de MITA, SPALARE de BANI, TRAFIC de INFLUENTA si instigare la tentativa la abuz in serviciu. Faptele s-ar fi desfasurat in perioada noiembrie 2006 – noiembrie 2014. Prejudiciul adus bugetului judetean, potrivit DNA, ar fi de peste 7,5 milioane de euro.

CITESTE SI: ARISTOTEL CANCESCU RAMANE IN AREST LA DOMICILIU, IN LOCUINTA RASNOV

ARISTOTEL CANCESCU a fost ARESTAT PREVENTIV la sfarsitul lunii octombrie 2014, timp de patru luni, dupa care a primit AREST la DOMICILIU, iar acum este sub CONTROL JUDICIAR.

Interesanta este si acceptarea de catre magistrati a cererii lui Radu Ispas, care a cerut modificarea conditiilor CONTROLULUI JUDICIAR, „respectiv inlatura obligatia acestui inculpat de a nu detine, folosi sau purta arme, in situatia in care aceste arme sunt detinute/folosite/purtate in conditiile legii , obligatie impusa prin ordonanta din 7.10.2014 dispusa in dosarul nr 49/P/2014 al D.N.A – Serviciul Teritorial Brasov”. Toti cei implicati in dosar au drept de contestatie in 48 de ore de la comunicare.

Sursa foto: transilvania express