MAGISTRATII de la ICCJ decid joi soarta deputatilor IOAN ADAM si ION DINITA

Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) vor lua in discutie joi cererea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) de arestare preventiva a deputatilor Ion Dinita si Ioan Adam, dupa ce Parlamentul le-a ridicat recent imunitatea.

Ioan Adam (PSD) este cercetat in dosarul retrocedarii ilegale a 43.000 de hectare de padure si Ion Dinita (PC), in dosarul privind atribuirea ilegala a unor contracte de catre CJ Brasov, in care statul a fost prejudiciat cu peste 7 milioane euro.

CITESTE SI: Comisia juridica a Camerei Deputatilor a respins LEGEA GRATIERII si AMNISTIEI. UPDATE

Ioan Adam este urmarit penal pentru instigare la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, constituire a unui grup infractional organizat si trei infractiuni de cumparare de influenta, in dosarul privind retrocedarea ilegala a peste 43.000 de hectare de padure. 

In acest dosar sunt arestati preventiv fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc, fiul acestuia, Andrei Hrebenciuc, si Paltin Sturdza, beneficiarul celor peste 43.000 de hectare padure. 

CITESTE SI: UPDATE. DNA, perchezitii intr-un dosar de retrocedari ILEGALE. Un DEPUTAT PSD printre suspecti 

Ion Dinita este cercetat pentru complicitate la abuz in serviciu si dare de mita in dosarul lui Aristotel Cancescu, dupa ce Consiliul Judetean Brasov ar fi fost prejudiciat, in urma platilor nelegale facute firmei parlamentarului, cu peste 7,6 milioane de euro. 

In documente din dosar, obtinute de Mediafax, anchetatorii arata ca SC Gotic SA, a deputatului Dinita, era una dintre firmele “de casa” ale Consiliului Judetean (CJ) Brasov, “calitate” rezultata din numarul contractelor atribuite, modalitatea de atribuire, cu modificarea ulterioara a pretului, precum si din continutul convorbirilor interceptate cu autorizarea instantei in cauza.

Sursa foto: realitatea.net