Decizia redeschiderii dosarului rapirii jurnalistilor in Irak, amanata pentru 21 octombrie. UPDATE

Magistratii Judecatoriei Sectorului 5 urmeaza sa decida, in cursul zile de  miercuri, daca DOSARUL RAPIRII JURNALISTILOR ROMANI din IRAK va fi REDESCHIS, informeaza postul B1 Tv.

UPDATE 19:30: Pe 21 octombrie se va afla daca va fi redeschis dosarul rapirii jurnalistilor in Irak. Instanta a amanat astfel peste 2 saptamani luarea unei decizii, in conditiile in care miercuri la Judecatoria sectorului 5 s-a prezentat fostul presedinte Traian Basescu, informeaza B1 TV. 

Stire initiala

Fostul presedinte al Romaniei TRAIAN BASESCU, citat de magistrati, a facut o vizita fulger, miercuri dimineata, la Judecatoria Sectorului 5. Dosarul poate fi redeschis in urma unei plangeri penale a defunctului lider PRM, CORNELIU VADIM TUDOR, depusa in anul 2012.

La iesirea din sediul institutiei, TRAIAN BASESCU a declarat jurnalistilor prezenti  ca “I-am spus judecatoarei ca operatiune a fost desfasurata de serviciile secrete ale Romaniei – SIE, SRI – si de asemenea de servciile armate, noi avand trupe in Irak. Rolul meu a fost sa pun cap la cap toate servciile pentru a colecta informatia si a face ca toate serviciile sa lucreze in aceeasi directie. Nu am secretizat nici macar o foaie din dosar, nu era treaba mea partea operativa. La nevoie poate fi desecretizat tot, dar asta stabilesc cei care l-au secretizat. Ar confirma ca e o prostie reclamatia lui CORNELIU VADIM TUDOR.”

CITESTE SI: BASESCU, DESPRE PROCESUL PRIVIND RAPIREA JURNALISTILOR: CEA MAI PENIBILA SITUATIE IN CARE PARCHETUL GENERAL POATE PUNE ROMANIA

TRAIAN BASESCU mai considera ca zvonurile cum ca “un sef de stat , in colaborare cu un general american, au putut sa fure bani, si se face un spectacol din asta, nu prind bine Romaniei. Am cerut Parchetului General, in cazul in care se va redeschide dosarul, sa ma audieze rapid, pentru ca o astfel de suspiciune ar dauna Romaniei. Este o pata nu neaparat pe obrazul justitiei, pe obrazul Parchetului, care poate sa creada intr-o delatiune. Sunt un fost presedinte destul de hartuit. Observ ca pentru Parchetul General nu au relevanta mortii de la Revolutie, mineriadele. Relevanta au reclamatiile facute de politicieni fostului presedinte.”

Intrebat ce ar face in cazul rapirii romanului din Burkina Faso, daca ar mai fi presedinte, Traian Basescu a raspuns ca “As face exact ce am facut cand au fost rapiti jurnalistii, as sta cu serviciile secrete in fiecare zi sa vedem ce informatii s-au mai adunat. Asa, lucrand disparat, fiecare cu fiecare, nu stiu cum or s-o rezolve”, a continuat fostul sef al statului.

“V-am lasat eu vreodata impresia ca sunt un om caruia sa ii fie frica de ceva? Sunt un om pe care se prabuseau valuri de 16 metri, am crescut in atmosfera lipsei de frica”, a conchis TRAIAN BASESCU.

Sursa foto: adevarul