Magistratii de la Tribunalul Constanta au motivat respingerea cererii de eliberare conditionata a lui Gigi Becali

Magistratii de la Tribunalul Constanta care au respins cererea de intrerupere a pedepsei lui Gigi Becali arata, in motivarea deciziei, ca latifundiarul din Pipera nu poate beneficia de acelasi tratament ca o persoana aflata in libertate, informeaza postul Romania Tv.

Conform sursei citate, detinutul Gigi Becali “nu se afla in situatia de a alege”, fara nicio restrictie, sa se opereze de hernie de disc la o clinica din strainatate, mai precis din Germania. “Conditia posibilitatii de efectuare a acestei operatii sub paza permanenta a fost evaluata pozitiv de catre medicii legisti in cadrul expertizei medico-legale.

Petentul nu se afla in situatia de a alege, fara restrictii, o clinica situata in afara granitelor statului, avand obligatia de a se supune exigentelor normelor carcerale stabilite prin lege”, se arata in motivarea deciziei prin care judecatorii au refuzat sa-i intrerupe pedeapsa.

Citeste si: Gigi Becali a fost internat de urgenta la Constanta 

In replica, avocatul Maria Vasii, cea care il apara pe Gigi Becali, sustine ca respingerea cererii de eliberare il priveaza pe clientul sau de anumite drepturi, si i se transmite “sa nu viseze la un tratament la fel ca o persoana libera”. Gigi Becali sufera de hernie de disc la coloana cervicala si a acuzat de mai multe ori dureri de spate in timpul detentiei.

In plus, acesta a fost transportat de mai multe ori de la penitenciar la spital, insa medicii si magistratii nu au considerat ca este cazul sa il puna in libertate pentru a se trata, el putand beneficia de tratament si dupa gratii.

Sursa foto: sport365.ro