MIRON MITREA a fost CONDAMNAT la doi ani de INCHISOARE: Ma asteptam sa fiu ACHITAT. UPDATE

JUDECATORIA MEDGIDIA, SOLICITARE, FOST MINISTRU, MIRON MITREA, ELIBERAT CONDITIONAT, PENITENCIAR, CONDAMNARE, LUARE DE MITA

Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie ar putea stabili, in cursul zile de miercuri, daca Miron Mitrea, fost ministru al Transporturilor si important lider al PSD, va fi condamnat la inchisoare sau nu pentru fapte de coruptie in dosarul legat de niste lucrari efectuate la  locuinta mamei sale.

UPDATE 15.15: MIRON MITREA s-a declarat surprins de aceasta decizie: ” Am fost foarte surprins, sincer ma asteptam sa fiu ACHITAT, insa mai mult nu voi comenta pe marginea deciziei luate de magistrati. Dupa parerea mea, IRINA JIANU nu are nicio legatura cu acest caz”, a declarat fostul ministru intr-o interventie telefonica la postul B1 Tv.

UPDATE 15.00: MIRON MITREA  a fost condamnat de catre magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) la doi ani de inchisoare cu EXECUTARE pentru LUARE de MITA, la care se adauga alti doi ani in care ii vor fi interzise anumite drepturi. DECIZIA nu este DEFINITIVA.

Instanta l-a achitat pe Mitrea pentru instigare la fals si a mai dispus incetarea procesului penal in cazul sau pentru uz de fals. Prin aceeasi sentinta s-a dispus confiscarea a 169.440 de lei de la Mitrea si a fost mentinut sechestul asigurator pus de procurori.

Nicolae Popescu, fost architect-sef al Primariei Voluntari, a primit o pedeapsa de cinci luni de inchisoare pentru fals in acte si doua luni pentru favorizarea infractorului. Instanta a decis sa cumuleze aceste pedepse cu o alta de trei ani de inchisoare, dintr-un alt dosar. Judecatorii au constatat ca pedeapsa de trei ani de inchisoare a fost executata.

In acelasi dosar si IRINA JIANU a fost CONDAMNATA la cinci luni de inchisoare cu executare pentru DARE de MITA. JIANU este incarcerata pentru sase ani in urma unei alte condamnari definitive primita in DOSARUL CALITATII. 

Atat avocatii apararii, cat si procurorii intentioneaza sa faca recurs in acest caz.

Miron Mitrea risca intre trei si zece ani de inchisoare pentru luare de mita. Procurorul a mai aratat ca, in raport cu suma de 5,2 miliarde de lei vechi pe care Mitrea ar fi primit-o sub forma lucrarilor de la casa mamei sale, faptele acestuia au conotatii grave, astfel ca se impune condamnarea sa la o pedeapsa cu executare.

CITESTE SI: UPDATE. DNA, perchezitii intr-un dosar de retrocedari ILEGALE. Un DEPUTAT PSD printre suspecti 

Reprezentantul DNA a aratat ca sustinerea apararii lui Mitrea nu sunt fondate, ca in realitate nu a existat nicio discutie intre el si executantii lucrarilor si ca probele dovedesc ca respectivele lucrari au reprezentat forma de plata a Irinei Paula Jianu catre Mitrea, pentru mentinerea ei in functie, la Inspectoratul de Stat in Constructii.

CITESTE SI: ILIE SARBU este anchetat la sediul DNA din Brasov. HREBENCIUC este vizat in acelasi dosar 

Potrivit rechizitoriului procurorilor, in perioada 2001- 2002, Miron Mitrea, ministru al Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei la acea data, a pretins si primit de la Irina Paula Jianu, fost inspector sef adjunct la Inspectoratul de stat in construscții, foloase necuvenite in valoare de 520.000 de lei, reprezentand contravaloarea lucrarilor de constructii, amenajare si dotare care au fost executate de societatile Conimpuls SA Bacau, Vertcon SA Bacau, Durimpuls SRL Bacau si Regal Glass SRL Bacau la un imobil din Voluntari, judetul Ilfov, proprietatea mamei lui Mitrea.

Sursa foto: adevarul.ro