MAGISTRATUL care judeca dosarul lui MARIAN OPRISAN, cercetat DISCIPLINAR

Marian Oprisan

Inspectia Judiciara din cadrul CSM a declansat joi cercetarea disciplinara in cazul judecatorului de la Judecatoria Cluj care judeca dosarul lui Marian Oprisan, in cazul caruia DNA a facut in data de 5 iunie sesizare la CSM pe motiv de tergiversare a solutionarii, potrivit unor surse din CSM citate de hotnews.ro.

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a sesizat inspectia judiciara din cadrul CSM referitor la posibile abateri disciplinare in dosarul Oprisan a judecatorilor din cadrul Judecatoriei Cluj Napoca pe motiv ca aceasta cauza nu a fost solutionata de peste opt ani. Dosarul, in care presedintele CJ Vrancea, Marian Oprisan este acuzat de coruptie, a fost trimis in judecata in iunie 2006.

Citeste si: DNA sesizeaza CSM privind amanarile de 8 ani in dosarul lui MARIAN OPRISAN

Dupa 18 termene la judecatoria Focsani, dosarul a fost stramutat la Tribunalul Cluj. Dupa zece termene dosarul a ajuns la Judecatoria Cluj, de unde s-a plimbat la Inalta Curte, s-a intors Judectoria Focsani ajungand din nou la Judecatoria Cluj iar in tot acest interval nu a fost inceputa cercetarea judecatoreasca, se arata in sesizare.

Citeste si: MARIAN OPRISAN, raspuns pentru LAURA KOVESI

Din 2010 dosarul se afla pe rolul judecatoriei Cluj-Napoca, de atunci fiind acordate 29 de termene din care patru termene, la solicitarile succesive ale celor sase inculpati, pentru pregatirea apararii, pentru aducerea lor cu mandat de aducere in vederea audierii, depunerii la dosar a unor precizari scrise.