MAI achizitioneaza noi masini pentru interventii. Pana in decembrie, 450 de masini noi vor intra in garajul ministerului

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anuntat, joi, ca va achizitona noi masini pentru interventii, menite a asigura conditii mai bune pentru desfasurarea misiunilor efectuate de politisti, pompieri si jandarmi. Masurile vor fi luate de MAI dupa rectificarea bugetara, acestea fiind anuntate de purtatorul de cuavant al MAI, subcomisar de politie Monica Dajbog.

Pana la sfarsitul lunii noiembrie, in dotarea ministerului vor intra 450 de masini noi Dacia Duster (4 x 4), care vor fi date catre structurile aflate in subordine pana la sfarsitul lunii noiembrie. 

“Obiectivul a fost de crestere a securitatii, prin mai multe echipaje in strada. Pana la sfarsitul lunii viitoare in dotarea MAI vor intra 450 de masini Dacia Duster 4 x 4, care vor fi date catre structurile ministerului pana la sfarsitul lunii noiembrie. Suma de 31 mil. de euro este alocata pentru dotarea de autovehicule.

De asemenea, 2.800 de autovehicule vor fi achizitionate prin licitatie incepand cu data de 28 octombrie, primele autovehicule din lot urmand a intra in dotarea MAI pana la sfarsitul acestui an.

“MAI a initiat procedura de achizitie publica pentru 2.800 de autovehicule care vor fi achizitionate prin licitatie incepand cu 28 octombrie. Se estimeaza ca primele autovehicule din lot vor intra in dotarea MAI pana la sfarsitul acestui an”, a explicat Monica Dajbog, care a tinut sa mentioneze ca aceste masuri sunt “pasi inainte pentru stabilirea unor obiective stabilite la inceputul acestui mandat”.