MAI: BOGDAN TOHANEANU a participat la Consiliul JAI. Care au fost pricipalele subiecte

Eforturile pentru obtinerea unui consens politic in vederea crearii unui registru european pe numele pasagerilor si nivelul de implementare a Strategiei pentru Securitate Interna a UE s-au aflat pe agenda discutiilor de la reuniunea Consiliului Justitie si Afaceri Interne, la care a participat, vineri, la Bruxelles, si secretarul de stat in MAI Bogdan Tohaneanu, informeaza Agerpres. 

In cadrul Consiliului au fost abordate cele doua provocari majore cu care se confrunta Uniunea Europeana — amenintarea terorista si criza migratorie.

“Referitor la criza migratorie, discutiile au avut in centru atat aspecte operative, precum hotspots, stadiul implementarii celor doua decizii de relocare temporara, cat si o abordare strategica privind un mecanism de relocare permanenta, masuri viitoare de relocare externa, precum si un acord privind migratia legala”, informeaza un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Modalitatea de gestionare a frontierelor externe s-a aflat in atentia ministrilor in cadrul ambelor teme abordate. Astfel, a fost reiterata necesitatea protejarii spatiului de libera circulatie, instrumentele existente si dezvoltate recent la nivel european avand forta de a asigura securitatea spatiului si a cetatenilor europeni, mentioneaza sursa citata.

“In context, este asteptata cu interes propunerea Comisiei privind pachetul legislativ in ceea ce priveste frontierele”, se arata in comunicat.

De asemenea, a fost adoptat Regulamentul Europol.

Sursa foto: aktual24