MAI – Incidente electorale: Numarul SESIZARILOR a fost de cinci ori mai mic, comparativ cu 2009

REZULTATE ALEGERI PREZIDENTIALE. Comparativ cu alegerile din 2009, ziua votului s-a derulat fara prea multe INCIDENTE, a anuntat, luni, Ministerul Afacerilor Interne. Astfel, la nivelul intregii tari numarul SESIZARILOR privind incalcari ale legii a fost de cinci ori mai mic fata de alegerile prezidentiale din 2009.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENTIALE. In 2014, in primul tur al alegerilor prezidentiale, MAI a inregistrat 291 de SESIZARI fata de 1.435, in urma cu cinci ani. Cele mai multe INCIDENTE au fost sesizate in mediul rural. Din totalul de 291 de SESIZARI, jumatate nu s-au confirmat, a precizat purtatorul de cuvant al MAi, Monica Dajbog, potrivit realitatea.net.

Citeste si: ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. ACL ACUZA TURISMUL ELECTORAL SI MITA PROMOVATE DE PSD

” La nivel national, in ziua votului, au fost sesizate 291 de situatii care priveau incalcari ale legii, de 5 ori mai putine decat la alegerile prezidentiale din 2009 (1435 de SESIZARI). Din numarul total de SESIZARI, in urma verificarilor, jumatate nu s-au confirmat. Cele mai multe INCIDENTE au fost sesizate in mediul rural”, a punctat Dajbog.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENTIALE. Diferenta semnificativa de incidente inregistrate fata de alegerile precedente constatata in timpul celor 30 de zile de campanie electorala s-a mentinut si in ziua votului, a mai spus aceasta.

Au fost constatate 68 de INFRACTIUNI si au fost aplicate 42 de SANCTIUNI contraventionale, potrivit MAI. In 78 de situatii, aspectele sesizate au reprezentat fapte cu caracter penal.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENTIALE. In urma verificarilor efectuate pana la acest moment, au fost constatate 68 de INFRACTIUNI, pentru car sunt cercetate 57 de persoane, toate in stare de libertate.

Citeste si: ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. ACL A SOLICITAT DEMISIA PREFECTULUI CAPITALEI

Cele mai multe dintre aceste persoane sunt cercetate pentru coruperea alegatorilor, pentru ca au votat de doua sau mai multe ori sau pentru ca au introdus in urna mai multe buletine de vot.