MAI: MASURI SPORITE CU OCAZIA SARBATORILOR DE PASTE

Ministrul de Interne, GABRIEL OPREA, a anuntat joi, in cadrul unei video-conferinte cu prefectii, masurile speciale de SIGURANTA care vor fi luate in preajma sarbatorilor de PASTE. Acesta a precizat ca circa 11.000 de politisti vor fi trimisi suplimentar pe teren in aceasta perioada.

GABRIEL OPREA a spus ca institutia pe care o conduce are in atentie fluidizarea traficului rutier, precum si reducerea timpului de asteptare la punctele de frontiera. 1.800 de politisti rutieri vor fi in strada in acest interval de timp si vor fi sprijiniti de 6.800 de politisti de prdine publica.

”De maine, traficul creste semnificativ, avand in vedere ca romanii petrec Pastele. Vor fi 415 de radare pentru a-i sactiona pe cei care pun in pericol siguranta in trafic. Cu totii ne dorim sa nu avem tragedii pe drumurile publice si este obligatia noastra sa prevenim acest lucru. Un elicopter va desfasura misiuni de supraveghere a traficului rutier pe cele mai aglomerate rute”, a declarat GABRIEL OPREA.

Ministrul de Interne a atentionat si asupra faptului ca in prejma sarbatorilor creste si riscul de a avea pe piata mai multe produse expirate sau contrafacute. ”De la inceputul acestei luni, politia cu Directia Sanitara, si-au intensificat controalele pentru prevenirea situatiilor de risc pentru sanatate publica”, a afirmat GABRIEL OPREA. In total,  au fost 7.800 de controale, in urma carora s-au aplicat 3.881 de sanctiuni contraventionale de peste 5.000.000 de lei.

”Au fost 156 de tone de produse alimentare indisponbilizate si doua milioane de litri de vin”, a mai spus Gabriel Oprea. Acesta a mai precizat ca pe parcursul sapatmanii in curs, au avut loc 2.500 de controale ale pompierilor, care se vor afla la datorie si in noaptea de Inviere. Asadar, de in noaptea de sambata, vor fi 2.300 de pompieri in preajma bisericilor si lacaselor de cult, si 285 de echipae SMURD.

Sursa foto: realitatea.net