Mai multi secretari de stat din M.A.I. au fost eliberati din functie. BOGDAN DESPESCU, noul sef al Politiei Romane

Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Afacerilor Interne, la propunerea ministrului Petre Toba, mai multi secretari de stat din cadrul M.A.I. au fost demisi. Aceaste schimbari a fost luata cu Decizii ale Primului ministru, DACIAN CIOLOS.

“Incepand cu data de 10 decembrie a.c., la propunerea ministrului afacerilor interne, Petre Toba, prin Decizii ale Primului ministru, DACIAN CIOLOS, au fost operate urmatoarele modificari la nivelul conducerii M.A.I., astfel:

Domnul general magistrat dr. Ilie Botos a fost eliberat din functia de secretar de stat in M.A.I., in locul acestuia fiind numit, prin Decizie a Primului ministru, chestor general de politie Ioan Buda, care a detinut pana in prezent functia de inspector general al Inspectoratului General al Politiei de Frontiera.

CITESTE SI: CSAT a aprobat Strategia de Informatii 2015-2019 a SRI

Domnul Bogdan Tohaneanu a fost eliberat din functia de secretar de stat in Ministerul Afacerilor Interne, in locul acestuia fiind numit, prin Decizie a Primului ministru, domnul Trifan Florea Tiberiu, care a detinut pana in prezent functia de coordonator al sectiei consulare, ministru plenipotentiar, in cadrul Ambasadei Romaniei in Italia.

Domnul Cornescu Gheorghe a fost eliberat din functia de subsecretar de stat in Ministerul Afacerilor Interne, iar chestorului de politie Ion Stoica i-a incetat exercitarea cu caracter temporar a functiei publice de secretar general al Ministerului Afacerilor Interne.

Totodata, incepand cu data de 10 decembrie a.c., la propunerea ministrului afacerilor interne, Petre Toba, prin Decizie a Primului ministru, chestorul de politie Despescu Bogdan a fost numit inspector general al Inspectoratului General al Politiei Romane.

Noul inspector general al Inspectoratului General al Politiei Romane, a absolvit Academia de Politie Alexandru Ioan Cuza in anul 1995, ulterior ocupand diferite functii in cadrul Inspectoratelor de Politie ale Judetelor Buzau, Prahova si Constanta.

CITESTE SI: BUGETUL MAI pe 2016 va fi mai mare cu 16,31%

Din 20 iulie 2014 si pana in prezent, acesta a ocupat functia de inspector sef al Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta”, se transmite in comunicat.

Potrivit informatiilor prezentate, chestorul Desprescu Bogdan are 43 de ani, este casatorit si are un copil.